oferta

  • Weizenbock

    Składniki: woda, słody jęczmienne, słody pszeniczne, orkisz, miód, chmiel, drożdże.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: weizenbock
    Zawartość alkoholu: 6,6% obj.
    Ekstrakt: 16,5% wag.
    Barwa: mętna, ciemno-bursztynowa
    Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy

  • American IPA

    Składniki: woda, słody jęczmienne; słód pszeniczny; chmiele: Cascade, Chinook, Citra, Centennial, Mosaic; drożdże.
    7-krotnie chmielone: na zacier, brzeczka przednia, 4 dawki do kotła warzelnego oraz chmielenie na zimno.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: AIPA
    Zawartość alkoholu: 6,0% obj.
    Ekstrakt: 16% wag.
    Barwa: mętna, bursztynowa
    Termin przydatności do spożycia: 2,5 miesiąca

  • Witbier

    Składniki: woda, słód jęczmienny, pszenica, słód pszeniczny, owies, orkisz, chmiel, kolendra, skórki gorzkich pomarańczy curacao, skórki słodkich pomarańczy, drożdże.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: witbier
    Zawartość alkoholu: 4,6% obj.
    Ekstrakt: 12,5% wag.
    Barwa: mętna, bladożółta
    Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące

  • Coffee Stout

    Składniki: woda, słód jęczmienny jasny i ciemny, słód żytni, płatki owsiane, słód pszeniczny, kawa, chmiel, drożdże.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: coffee stout
    Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
    Ekstrakt: 14,5% wag.
    Barwa: prawie czarna z rubinowymi refleksami
    Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące

  • Rauchbock

    Składniki: woda, słody jęczmienne (wędzone, ciemne), słód pszeniczny wędzony, chmiel, drożdże.
    Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: rauchbock
    Zawartość alkoholu: 6,5% obj.
    Ekstrakt: 16,5% wag.
    Barwa: mętna, ciemno-bursztynowa
    Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy

  • PLON zielony

    Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
    5-krotnie chmielone: na zacier, 2 dawki do kotła warzelnego, kadź zawirowania oraz chmielenie na zimno.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: polska IPA
    Zawartość alkoholu: 6,2% obj.
    Ekstrakt: 16% wag.
    Barwa: jasna miedź
    Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące

  • PLON brązowy

    Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
    5-krotnie chmielone: na zacier, 2 dawki do kotła warzelnego, kadź zawirowania oraz chmielenie na zimno.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: polska IPA
    Zawartość alkoholu: 6,2% obj.
    Ekstrakt: 16% wag.
    Barwa: jasna miedź
    Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące

  • PLON czerwony

    Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
    5-krotnie chmielone: na zacier, 2 dawki do kotła warzelnego, kadź zawirowania oraz chmielenie na zimno.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: polska IPA
    Zawartość alkoholu: 6,2% obj.
    Ekstrakt: 16% wag.
    Barwa: miedziano-czerwona
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące

  • PLON niebieski

    Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
    5-krotnie chmielone: na zacier, 2 dawki do kotła warzelnego, kadź zawirowania oraz chmielenie na zimno.
    Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: lager
    Zawartość alkoholu: 6,2% obj.
    Ekstrakt: 16% wag.
    Barwa: miedziana
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące

  • Warmińskie Rewolucje

    Składniki: woda, słody jęczmienne (jasny i ciemny), chmiel (Sybilla i Marynka), drożdże.
    Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
    Pasteryzacja: tak
    Gatunek piwa: lager jasny
    Zawartość alkoholu: 5,2% obj.
    Ekstrakt: 12,5% wag.
    Barwa: jasno-bursztynowa
    Termin przydatności do spożycia: 6 m-cy

  • Porter Warmiński

    Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, karmelowy, palony, chmiel, drożdże
    Metoda warzenia: tradycyjna, fermentacja bezciśnieniowa, leżakowanie min. 21 tygodni, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: Porter
    Zawartość alkoholu: 9,0% obj.
    Ekstrakt: 21,0% wag.
    Barwa: czarna z rubinowymi przebłyskami
    Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Marcowe

    Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel (Marynka i Lubelski), drożdże
    Metoda warzenia: tradycyjna, zacieranie dekokcyjne, niefiltrowane, długo leżakowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: marcowe/oktoberfestbier
    Zawartość alkoholu: 5,8% obj.
    Ekstrakt: 14,5% wag.
    Barwa: miedziana
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Świeże

    Składniki: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie
    Metoda warzenia: Tradycyjna, dolna fermentacja
    Pasteryzacja: Brak
    Gatunek piwa: Lager jasny
    Barwa: Słomkowo-złocista
    Termin przydatności do spożycia: 4 tygodnie
    Zawartość alkoholu: 6,6%
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Orkiszowe

    Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, drożdże, chmiel
    Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: jasne
    Zawartość alkoholu: 5,1% obj.
    Ekstrakt: 12,5% wag.
    Barwa: słomkowo złocista
    Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące

  • Orkiszowe z Miodem

    Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, naturalny miód, drożdże, chmiel, naturalny aromat
    Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: jasne
    Zawartość alkoholu: 5,1% obj.
    Ekstrakt: 14,5% wag.
    Barwa: miodowa
    Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące

  • Krzepkie

    Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel
    Metoda warzenia: tradycyjna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: lager jasny
    Zawartość alkoholu: 7,4% obj.
    Ekstrakt: 14,5% wag.
    Barwa: złocisto-miodowa
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące

  • Podpiwek Warmiński

    Składniki: woda, słody jęczmienne (pilzneński, karmelowy, palony), cukier, chmiel, drożdże
    Metoda warzenia: tradycyjna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek: napój słodowy
    Zawartość alkoholu: do 0,5% obj.
    Barwa: ciemno-wiśniowo-brązowa
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Szoko

    Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, słody jęczmienne ciemne, cukier, chmiel, aromat czekoladowy.
    Metoda warzenia: tradycyjna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: ciemne o smaku czekoladowym
    Zawartość alkoholu: 5,8% obj.
    Ekstrakt: 16,5% wag.
    Barwa: ciemno-wiśniowo-brązowa
    Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Kormoran Jasny

    Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel (5 odmian)
    Metoda warzenia: tradycyjna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: jasne
    Ekstrakt: 12,5% wag.
    Zawartość alkoholu: 4,9% obj.
    Barwa: złocista
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Kormoran Jasny Niefiltrowany

    Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel (5 odmian)
    Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: jasne
    Zawartość alkoholu: 4,9% obj.
    Ekstrakt: 12,5% wag.
    Barwa: złocista
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Kormoran Ciemny

    Zawiera: słody jeczmienne (jasny i ciemne), płatki owsiane (16%)
    Metoda warzenia: tradycyjna
    Pasteryzacja: tak
    Gatunek piwa: ciemne
    Zawartość alkoholu: 4,5% obj.
    Ekstrakt: 12,5% wag.
    Barwa: ciemno-brązowa
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Wiśnia w Piwie

    Składniki: Woda, słód jęczmienny, naturalny sok wiśniowy, cukier, chmiel, aromat naturalny
    Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: Piwo o smaku wiśniowym
    Barwa: Czerwona
    Zawartość alkoholu: 5,2% obj.
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Śliwka w Piwie

    Składniki: woda, słód jęczmienny, zagęszczony sok śliwkowy (5%), cukier, chmiel, aromat naturalny
    Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: Piwo o smaku śliwkowym
    Barwa: bursztynowa
    Zawartość alkoholu: 4,4% obj.
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Jabłko w Piwie z miętą

    Składniki: woda, słód jęczmienny, naturalny sok jabłkowy (5,3%), chmiel, mięta.
    Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: Piwo o smaku jabłkowym
    Barwa: złocista
    Zawartość alkoholu: 4,5% obj.
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Miodne

    Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy, palony, naturalny miód, aromat naturalny, chmiel, drożdże
    Metoda warzenia: tradycyjna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: ciemne
    Zawartość alkoholu: 5,7% obj.
    Ekstrakt: 15,5% wag.
    Barwa: ciemno bursztynowa
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Irish Beer

    Składniki: Woda, słód jęczmienny jasny, słód jęczmienny ciemny, chmiel
    Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: Lager ciemny
    Barwa: Ciemno-wiśniowo-brązowa
    Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
    Zawartość alkoholu: 6,5% obj.
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Świąteczne

    Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, słody jęczmienne ciemne, cukier, chmiel, goździki, cynamon, skórka pomarańczy, imbir, ziele angielskie, kardamon, aromaty naturalne.
    Metoda warzenia: tradycyjna
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: ciemne, świąteczne
    Zawartość alkoholu: 6,1% obj.
    Ekstrakt: 16,5% wag.
    Barwa: ciemno-wiśniowo-brązowa
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Rosanke

    Składniki: woda, słody jęczmienne (ciemne, jasne, wędzone), słód pszeniczny, słód owsiany, miód, chmiel, lawenda, drożdże.
    Metoda warzenia: górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: rosanke
    Zawartość alkoholu: 3,5% obj.
    Ekstrakt: 11,0% wag.
    Barwa: miedziana
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

  • Kłos Wielozbożowy

    Składniki: woda, słód jęczmienny jasny i ciemny, słód żytni, płatki owsiane, słód pszeniczny, orkisz*, płaskurka*, samopsza*, chmiel, drożdże. (* z upraw ekologicznych)
    Metoda warzenia: górna fermentacja, niefiltrowane
    Pasteryzacja: Tak
    Gatunek piwa: wielozbożowe z chmielami aromatycznymi
    Zawartość alkoholu: 4,8% obj.
    Ekstrakt: 12,5% wag.
    Barwa: złocista
    Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
    Opakowania: butelka 0,5l

Oferta