-
Weizenbock
Składniki: woda, słody jęczmienne, słody pszeniczne, orkisz, miód, chmiel, drożdże.
Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: weizenbock
Zawartość alkoholu: 6,6% obj.
Ekstrakt: 16,5% wag.
Barwa: mętna, ciemno-bursztynowa
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy -
American IPA
Składniki: woda, słody jęczmienne; słód pszeniczny; chmiele: Cascade, Chinook, Citra, Centennial, Mosaic; drożdże.
7-krotnie chmielone: na zacier, brzeczka przednia, 4 dawki do kotła warzelnego oraz chmielenie na zimno.
Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: AIPA
Zawartość alkoholu: 6,0% obj.
Ekstrakt: 16% wag.
Barwa: mętna, bursztynowa
Termin przydatności do spożycia: 2,5 miesiąca -
Witbier
Składniki: woda, słód jęczmienny, pszenica, słód pszeniczny, owies, orkisz, chmiel, kolendra, skórki gorzkich pomarańczy curacao, skórki słodkich pomarańczy, drożdże.
Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: witbier
Zawartość alkoholu: 4,6% obj.
Ekstrakt: 12,5% wag.
Barwa: mętna, bladożółta
Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące -
Rauchbock
Składniki: woda, słody jęczmienne (wędzone, ciemne), słód pszeniczny wędzony, chmiel, drożdże.
Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: rauchbock
Zawartość alkoholu: 6,5% obj.
Ekstrakt: 16,5% wag.
Barwa: mętna, ciemno-bursztynowa
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy -
PLON czerwony
Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
5-krotnie chmielone: na zacier, 2 dawki do kotła warzelnego, kadź zawirowania oraz chmielenie na zimno.
Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: polska IPA
Zawartość alkoholu: 6,2% obj.
Ekstrakt: 16% wag.
Barwa: miedziano-czerwona
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące -
Warmińskie Rewolucje
Składniki: woda, słody jęczmienne (jasny i ciemny), chmiel (Sybilla i Marynka), drożdże.
Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Gatunek piwa: lager jasny
Zawartość alkoholu: 5,2% obj.
Ekstrakt: 12,5% wag.
Barwa: jasno-bursztynowa
Termin przydatności do spożycia: 6 m-cy -
Porter Warmiński
Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, karmelowy, palony, chmiel, drożdże
Metoda warzenia: tradycyjna, fermentacja bezciśnieniowa, leżakowanie min. 21 tygodni, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: Porter
Zawartość alkoholu: 9,0% obj.
Ekstrakt: 21,0% wag.
Barwa: czarna z rubinowymi przebłyskami
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy
Opakowania: butelka 0,5l -
Marcowe
Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel (Marynka i Lubelski), drożdże
Metoda warzenia: tradycyjna, zacieranie dekokcyjne, niefiltrowane, długo leżakowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: marcowe/oktoberfestbier
Zawartość alkoholu: 5,8% obj.
Ekstrakt: 14,5% wag.
Barwa: miedziana
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Opakowania: butelka 0,5l -
Świeże
Składniki: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie
Metoda warzenia: Tradycyjna, dolna fermentacja
Pasteryzacja: Brak
Gatunek piwa: Lager jasny
Barwa: Słomkowo-złocista
Termin przydatności do spożycia: 4 tygodnie
Zawartość alkoholu: 6,6%
Opakowania: butelka 0,5l -
Orkiszowe
Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, drożdże, chmiel
Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: jasne
Zawartość alkoholu: 5,1% obj.
Ekstrakt: 12,5% wag.
Barwa: słomkowo złocista
Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące -
Orkiszowe z Miodem
Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, naturalny miód, drożdże, chmiel, naturalny aromat
Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: jasne
Zawartość alkoholu: 5,1% obj.
Ekstrakt: 14,5% wag.
Barwa: miodowa
Termin przydatności do spożycia: 2 miesiące -
Krzepkie
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel
Metoda warzenia: tradycyjna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: lager jasny
Zawartość alkoholu: 7,4% obj.
Ekstrakt: 14,5% wag.
Barwa: złocisto-miodowa
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące -
Podpiwek Warmiński
Składniki: woda, słody jęczmienne (pilzneński, karmelowy, palony), cukier, chmiel, drożdże
Metoda warzenia: tradycyjna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek: napój słodowy
Zawartość alkoholu: do 0,5% obj.
Barwa: ciemno-wiśniowo-brązowa
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Opakowania: butelka 0,5l -
Kormoran Jasny
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel (5 odmian)
Metoda warzenia: tradycyjna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: jasne
Ekstrakt: 12,5% wag.
Zawartość alkoholu: 4,9% obj.
Barwa: złocista
Opakowania: butelka 0,5l -
Kormoran Jasny Niefiltrowany
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel (5 odmian)
Metoda warzenia: tradycyjna, NIEFILTROWANE
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: jasne
Zawartość alkoholu: 4,9% obj.
Ekstrakt: 12,5% wag.
Barwa: złocista
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Opakowania: butelka 0,5l -
Kormoran Ciemny
Zawiera: słody jeczmienne (jasny i ciemne), płatki owsiane (16%)
Metoda warzenia: tradycyjna
Pasteryzacja: tak
Gatunek piwa: ciemne
Zawartość alkoholu: 4,5% obj.
Ekstrakt: 12,5% wag.
Barwa: ciemno-brązowa
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Opakowania: butelka 0,5l -
Wiśnia w Piwie
Składniki: Woda, słód jęczmienny, naturalny sok wiśniowy, cukier, chmiel, aromat naturalny
Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: Piwo o smaku wiśniowym
Barwa: Czerwona
Zawartość alkoholu: 5,2% obj.
Opakowania: butelka 0,5l -
Śliwka w Piwie
Składniki: woda, słód jęczmienny, zagęszczony sok śliwkowy (5%), cukier, chmiel, aromat naturalny
Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: Piwo o smaku śliwkowym
Barwa: bursztynowa
Zawartość alkoholu: 4,4% obj.
Opakowania: butelka 0,5l -
Jabłko w Piwie z miętą
Składniki: woda, słód jęczmienny, naturalny sok jabłkowy (5,3%), chmiel, mięta.
Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: Piwo o smaku jabłkowym
Barwa: złocista
Zawartość alkoholu: 4,5% obj.
Opakowania: butelka 0,5l -
Miodne
Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy, palony, naturalny miód, aromat naturalny, chmiel, drożdże
Metoda warzenia: tradycyjna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: ciemne
Zawartość alkoholu: 5,7% obj.
Ekstrakt: 15,5% wag.
Barwa: ciemno bursztynowa
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Opakowania: butelka 0,5l -
Irish Beer
Składniki: Woda, słód jęczmienny jasny, słód jęczmienny ciemny, chmiel
Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: Lager ciemny
Barwa: Ciemno-wiśniowo-brązowa
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Zawartość alkoholu: 6,5% obj.
Opakowania: butelka 0,5l -
Świąteczne
Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, słody jęczmienne ciemne, cukier, chmiel, goździki, cynamon, skórka pomarańczy, imbir, ziele angielskie, kardamon, aromaty naturalne.
Metoda warzenia: tradycyjna
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: ciemne, świąteczne
Zawartość alkoholu: 6,1% obj.
Ekstrakt: 16,5% wag.
Barwa: ciemno-wiśniowo-brązowa
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Opakowania: butelka 0,5l -
Rosanke
Składniki: woda, słody jęczmienne (ciemne, jasne, wędzone), słód pszeniczny, słód owsiany, miód, chmiel, lawenda, drożdże.
Metoda warzenia: górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: rosanke
Zawartość alkoholu: 3,5% obj.
Ekstrakt: 11,0% wag.
Barwa: miedziana
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
Opakowania: butelka 0,5l -
1na 100
Składniki: woda, słody jęczmienne (jasne i ciemne), słody żytnie (jasne i ciemne), słód pszeniczny, chmiel (Citra, Lubelski, Marynka, Sybilla), drożdże.
Metoda warzenia: górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Gatunek piwa: lite rye american pale ale
Zawartość alkoholu: 1% obj.
Ekstrakt: 6,5% wag.
Barwa: słomkowa, mętne
Opakowania: butelka 500 ml, beczka -
1na 100 pigwowiec i miód
Składniki: woda, słody jęczmienne (jasne i ciemne), słody żytnie (jasne i ciemne), słód pszeniczny, naturalny miód (3%), naturalny sok z pigwowca (2,4%), chmiel, drożdże.
Metoda warzenia: górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: lite friut&honey ale
Zawartość alkoholu: 1% obj.
Ekstrakt: 8,5% wag.
Barwa: jasna pomarańczowa, mętne
Opakowania: butelka 500 ml, beczka -
Astus malum
Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, słód żytni, słód pszeniczny, zagęszczony sok jabłkowy (27,2%), chmiel, drożdże
Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane, długo leżakowane z opiekaną dębiną
Pasteryzacja: tak
Gatunek piwa: imperial graff
Zawartość alkoholu: 11,5% obj.
Ekstrakt: 26% wag.
Barwa: żółto-pomarańczowa
Opakowania: butelka 0,375 l, pakowana w indywidualny karton. -
Barlow sorbus
Składniki: woda, słody jęczmienne, ekstrakt słodowy, jarzębina (3,1%), chmiel, drożdże.
Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane, długo leżakowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: barley wine
Zawartość alkoholu: 10,5% obj.
Ekstrakt: 26% wag.
Barwa: ciemno rubinowa
Opakowania: butelka 0,375 l, pakowana w indywidualny karton. -
imperium Prunum
Składniki: wyprodukowano ze słodów jęczmiennych z dodatkiem Suski Sechlońskiej – wędzonej śliwki posiadającej unijny certyfikat Chronionego Oznaczenia Geograficznego
Metoda warzenia: tradycyjna, dolna fermentacja, niefiltrowane, długo leżakowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: imperialny porter bałtycki
Zawartość alkoholu: 11% obj.
Ekstrakt: 26% wag.
Barwa: czarne
Opakowania: butelka 0,375 l z kapturkiem termokurczliwym, pakowana w indywidualny karton. -
radler ciemna cytryna
Składniki: woda, słody jęczmienne (ciemne i jasny), płatki pełnoziarniste owsiane, płatki pełnoziarniste żytnie, słód pszeniczny, zagęszczony sok cytrynowy (0,4%), mieszanka ziół (Trojanka Litewska), chmiel, drożdże.
Metoda warzenia: Dolna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Gatunek piwa: ciemny radler
Zawartość alkoholu: poniżej 0,5% obj.
Barwa: machoniowa, ciemna, z beżową pianą
Opakowania: butelka 500 ml -
Radler gorzka pomarancza
Składniki: piwo 50% (woda, słody jęczmienne, słody żytnie, słód pszeniczny, chmiel, drożdże), lemoniada 50%(woda, zagęszczony sok pomarańczowy 12%, sól himalajska)
Metoda warzenia: górna fermentacja, niefiltrowane
Pasteryzacja: tak
Gatunek piwa: radler
Zawartość alkoholu: poniżej 0,5% obj.
Barwa: pomarańczowa, opalizująca
Opakowania: butelka 500 ml -
Terra donum
Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, miód, słód żytni, słód jęczmienny ciemny, słód wędzony, owoce czarnego bzu, kawa zbożowa, chmiel, drożdże
Metoda warzenia: tradycyjna, górna fermentacja, niefiltrowane, długo leżakowane
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: braggot
Zawartość alkoholu: 10,5% obj.
Ekstrakt: 28% wag.
Barwa: brunatno-burgundowa
Opakowania: butelka 0,375 l, pakowana w indywidualny karton.